Каква е разликата между тиара, диадема и корона?!

Каква е разликата между тиара, диадема и корона?!

Тиара, диадема и корона са три термина, които се използват за описване на украшения, носени на главата. Въпреки, че тези термини се използват понякога взаимозаменяемо, има различия в техния произход и визуален стил.

Ето общото описание и разлики между тях:

1. Тиара: Тиара е вид украшение, бижу за глава. Тя обикновено е по-висока от диадемите, има различни орнаменти и е със формата на полу-кръг. Стои върху главата и често в краищата си има ушички чрез които се закрепва за косата с фиби или фуркети. Тиарите са изработени от метал, като цинкова сплав, сребро или злато, и могат да бъдат украсени с цветя, камъни, перли и други скъпоценности. Те са символ на разкош и изтънченост. В миналото тиарите са носени от жени от висшата класа от кралски и благороднически семейства, които искат да подчертаят своята красота, висок статут и важност. Днес тиарите са асоциирани със стилни и елегантни събития, като сватби, балове или церемонии. Любим дамски аксесоар за фотосесии и тематични вечерни партита.

2. Диадема: Диадема е по-малък и по-плосък тип украшение за глава. Тя се носи по средата на главата или малко над линията на косата за да я придържа. Това я прави много предпочитан аксесоар, защото освен че придава стил има и голяма практична стойност, а именно придържа косата за да не пада върху лицето. Това прави диадемите подходящи за ежедневно носене, особено за дами с по елегантен стил на обличане. Те чудесно допълват всяка рокля независимо дали сте на работното си място, на разходка или на вечерно парти.
Диадемите също могат да бъдат изработени от метал и да бъдат украсени с камъни, перли или други декоративни елементи. Те могат да имат различни форми и стилове в зависимост от културните и модните тенденции. Някои диадеми са по-прости като изработка, други много елегантни до степен произведение на изкуството. Те брилянтно подчертават визуалната привлекателност и стил на носещия ги, като придават усещане за класа и изтънченост. Много популярен дамски аксесоар, който придава блясък и стойност.

3. Корона: Короната е вид украшение за глава с кръгла форма и е символ на власт и кралско достойнство. Тя е висока и сложно изработена и е представлявала властта на монарха. Короните обикновено са изработени от скъпоценни метали като злато или сребро и са украсени със скъпоценни камъни, перли и други. Короните са важен символ на монархията и са асоциирани с кралски семейства и церемониални събития.

Разгледайте нашата селекция тук и изберете най-подходящата за вашия стил! Разбира се от магазин Алма

Тиари | Корони

Тиари | Корони

Тиари | Корони

Тиари | Корони

Тиари | Корони

Тиари | Корони

Тиари | Корони

Тиари | Корони

Последвайте ни в социалните мрежи:

10%

отстъпка, специално за ТЕБ

🎁

Регистрирай се и вземи отстъпка още при първата си покупка.

Без spam! Прочетете privacy policy за още информация.